Robin Hood
Boek

Robin Hood ([2023])/ tekst Pierre Boisserie, tekeningen Héloret ; inkleuring Marie Galopin ; vertaling [uit het Frans] & lettering Vincent Hoberg ; redactie Seppe Cools

Navertelling van het klassieke Engelse volksverhaal, spelend in de 12e eeuw, over Robin Hood en zijn kameraden die vechten tegen onrecht. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een stripverhaal over de Engelse volksheld Robin Hood. Robin Loxley, Little John en Will Scarlett zijn geboren als bastaards in het Engeland van de twaalfde eeuw. Daardoor moeten ze leven als buitenstaanders. Ze worden struikrovers en worden door de sheriff van Nottingham en Guy van Gisbourne gevolgd naar het hart van Sherwood Forest, hun toevluchtsoord. Samen met Marian, broeder Tuck en anderen vechten ze tegen onrecht. Ballonstrip met gekleurde illustraties in voornamelijk aardse tonen en een semi-realistische stijl. Geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar. Pierre Boisserie (Parijs, 1964) is een bekende Franse stripauteur. Hij schreef tientallen boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789464602906 | 149 pagina's

Titel Robin Hood
Auteur ... Héloret
Secundaire auteur Pierre Boisserie ; Marie Galopin ; Vincent Hoberg ; Seppe Cools
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 149 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Robin des Bois. - Editions Glénat
ISBN 9789464602906
PPN 438123042
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Robin Hood ; Engeland; Middeleeuwen ; Rovers
Taal Nederlands