Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Dogzombies voor altijd (voorlopig)
Boek

Dogzombies voor altijd (voorlopig) (2021)/ door Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Ieske van Heek

Tom krijgt een huisdier te logeren, maar hoe vertelt hij dat thuis, met een allergische zus? Intussen gaat zijn band op internet. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vriend van Tom gaat verhuizen. Hij vraagt of hij een van zijn huisdieren tijdelijk mag onderbrengen bij Tom. Die is meteen enthousiast. Hij wordt minder blij als het gerucht gaat dat hij op een slang moet passen, maar uiteindelijk blijkt het de hamster Knikker te zijn. Helaas wordt het beest pas actief in de nacht en slaapt Tom daarom nooit. Intussen is Tom ook bezig met zijn band de Dogzombies. Samen met zijn vrienden wil hij de beste video ooit opnemen maar dat lukt maar niet. Of toch wel? Dit 'dagboek' lijkt met de hand geschreven te zijn en is voorzien van allerlei tekeningen en strips. Met Tom gaat in het verhaal veel mis: hij komt vaak te laat op school, vergeet opdrachten te maken, schaamt zich om met de hele school een dansje te doen, heeft een zus die hij haat en zo gaat het maar door. Al die omstandigheden zorgen ervoor dat er regelmatig wat te lachen valt. Het verhaal gaat veel over de hamster en vrij weinig over de band dus de titel dekt de lading niet. Al met al: geen diepgaand maar wel grappig verhaal vol visuele effecten. Elfde deel uit de serie over Tom Groot*. Ook in het Engels aangeboden: 'Dog Zombies rule (for now)'. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767099 | 235 pagina's

Titel Dogzombies voor altijd (voorlopig)
Uniforme titel Dogzombies voor altijd
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Ieske van Heek
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 235 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: DogZombies rule (for now). - London : Scholastic Children's Books, 2016. - (Tom Gates)
ISBN 9789025767099
PPN 439141982
Genre schoolverhaal - dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren ; Muziek ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 11
Uitgeleend
Liz Pichon