Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Is dat even mazzel (of niet?)
Boek

Is dat even mazzel (of niet?) (2021)/ door Liz Pichon (die echt mazzel heeft), vertaling [uit het Engels]: Ieske van Heek

Tom moet van zijn vader vaker buiten spelen. Ook doet hij met zijn band Dogzombies mee aan een wedstrijd. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit zevende deel over Tom Groot* spelen de thema's uit de vorige boeken weer een rol: school (pizza's bakken, inspectiebezoek), zijn ouders (die graag willen dat hij meer buiten gaat spelen en minder televisie kijkt en van wie hij nieuwe lompe schoolschoenen krijgt), zijn band Dogzombies (waarmee ze meedoen aan een wedstrijd) en zijn puberende zus (die allergisch is voor honden en katten). Deze keer staan de thema's en andere breed uitgemeten problemen in het teken van mazzel hebben of niet. Ze worden door Tom zelf beschreven in een komische en vlotte stijl zonder moeilijke woorden. Het eenvoudige verhaal bestaat uit een aaneenschakeling van gebeurtenissen zonder hoofdstukindeling, in een opvallende lay-out. De bladspiegel wordt bepaald door het vele wit tussen de tekst, die in een schreefloze schrijfletter afgedrukt is. De talrijke uitvergrote woorden, versiersels en kleine stripachtige tekeningen vormen een vrolijk een aantrekkelijk geheel, bekend uit de vorige delen. Het kan los van de andere delen worden gelezen. Ook aantrekkelijk voor minder geoefende lezers. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025759636 | 259 pagina's

Titel Is dat even mazzel (of niet?)
Uniforme titel Is dat even mazzel
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Ieske van Heek
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 259 pagina's, 10 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2015 - Vertaling van: A tiny bit lucky. - London : Scholastic Ltd, 2014. - (Tom Gates)
ISBN 9789025759636
PPN 439141915
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Wedstrijden ; Muziek ; Buiten spelen (werkwoord)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 7
Uitgeleend
Liz Pichon