Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Lekker bezig (zeker weten!)
Boek

Lekker bezig (zeker weten!) (2021)/ door Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Ieske van Heek

Tom (ca. 11, ik-figuur) gaat op vakantie met zijn vader, moeder, zus Delia en haar vriendin. Het huisje op de saaie camping valt tegen, het regent steeds en de auto komt vast te zitten. Zou het nog goedkomen? Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tiende deel* uit de populaire serie over Tom Groot, dat los van de andere is te lezen. In dit deel gaat Tom (ca. 11, ik-figuur) met zijn vader, moeder, zus Delia en haar vriendin op vakantie naar een huisje. Het huisje valt tegen, het regent constant, de auto komt vast te zitten, Delia en vriendin zijn chagrijnig en het clubhuis is niet te vinden. Dus begint Tom maar in een dagboek te schrijven en te tekenen. Het eenvoudige verhaal is in de ik-vorm geschreven in een komische en vlotte stijl zonder moeilijke woorden. Er is een aaneenschakeling van gebeurtenissen zonder hoofdstukindeling, in een opvallende lay-out. De bladspiegel is nogal vol, maar de schreefloze schrijfletter en de ruime interlinie zijn aantrekkelijk voor kinderen die moeite hebben met lezen. De talrijke uitvergrote woorden, versiersels en kleine stripachtige tekeningen in zwart-wit vormen een vrolijk een aantrekkelijk geheel, bekend van de vorige delen. In het boek zijn regelmatig lege pagina's of pagina's met een kader opgenomen waarin de lezer zelf iets kan schrijven of tekenen. Ook aantrekkelijk voor minder geoefende lezers. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025765613 | 242 pagina's

Titel Lekker bezig (zeker weten!)
Uniforme titel Lekker bezig
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Ieske van Heek
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 242 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Vertaling van: Super good skills (almost ...). - London : Scholastic Ltd, 2015. - (Tom Gates)
ISBN 9789025765613
PPN 43914194X
Thematrefwoord Vakanties ; Tekenen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 10
Uitgeleend
Liz Pichon