Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Coole doedels en geniale verhalen
Boek

Coole doedels en geniale verhalen ([2023?])/ door Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

Het is bijna vakantie! En het wordt echt vakantie want meneer Fullerman heeft géén huiswerk gegeven! Tom maakt een supervakantieschema en bedenkt voor elke dag iets nieuws om te doen. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit, puzzels, teken- en knutseltips, recepten en opdrachten om te 'doedelen'. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Goed nieuws voor Tom, hij heeft een week vakantie. Alleen waren zijn mama en papa dat eventjes vergeten, en daarom moet er snel een noodplan worden gemaakt. Voor iedere dag van de vakantie wordt een afspraak gemaakt. Zo gaat hij een dagje mee met mama naar het werk, of gaat hij op bezoek bij zijn neven. Met alle gevolgen van dien. Een vrolijk verhaal vol streken en humor, vergezeld van heel veel tekeningen, want Tom is nu eenmaal gek op 'doedelen'. Met grote letters, speelse lettertypen, instructies en opdrachten. Tom heeft zelf een monstertje gemaakt waar hij zijn zus graag mee plaagt. Hoe je zelf zo'n monster maakt staat uitgelegd in dit boek. Naast doolhofjes, recepten en instructies om o.a. een foliespin te maken (briljant!), heeft het boek heel veel ruimte en opdrachten om net als Tom heerlijk te doedelen. Een echt doe-boek met een doorlopende verhaallijn. Hardcover uitgave. Deel 16 van de Tom Groot serie*, die eerder al de Blue Peter Book Award en vier maal de Roald Dahl Funny Prize wist te winnen, en is prima losstaand te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771782 | 253 pagina's

Titel Coole doedels en geniale verhalen
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2023?]
Overige gegevens 253 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2019 - Vertaling van: Mega make and do (and stories too!). - London : Scholastic Ltd, 2019. - (Tom Gates)
ISBN 9789025771782
PPN 439142024
Genre humoristische roman - schoolverhaal
Thematrefwoord Vakanties ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 16
Uitgeleend
Liz Pichon