Vreemden voor onszelf
Boek

Vreemden voor onszelf psychische stoornissen en de verhalen die ons vormen ([2023])/ Rachel Aviv, vertaald [uit het Engels] door Jan Willem Reitsma en Albert Witteveen

Beschrijving van de ervaringen van mensen met een stoornis die tegen de grenzen van de psychiatrische verklaringen aanlopen.

Aanwezigheid

Recensie

Verhalende non-fictie over psychische problemen en geestelijke gezondheidszorg. Het boek bevat verhalen over mensen met psychische stoornissen die de grenzen van psychiatrische verklaringen uitdagen. Hun diagnoses geven hun ervaringen een naam, maar beïnvloeden ook hun identiteit en positie in de samenleving. Het boek beschrijft verschillende gevallen, waaronder een Indiase vrouw die haar toevlucht zoekt in religie, een Amerikaanse vrouw die herstelt van een psychose en probeert de liefde van haar kinderen te herwinnen en een man die wraak wil nemen op zijn psychoanalytici. Invoelend en intelligent geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Rachel Aviv is een Amerikaanse schrijver en verbonden aan The New Yorker.

Specificaties

Nederlands | 9789045048949 | 286 pagina's

Titel Vreemden voor onszelf : psychische stoornissen en de verhalen die ons vormen
Auteur Rachel Aviv
Secundaire auteur Jan Willem Reitsma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2023]
Overige gegevens 286 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Strangers to ourselves. - New York : Farrar, Straus and Giroux, 2022
ISBN 9789045048949
PPN 438349954
Rubriekscode 606.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychische stoornissen; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychische stoornissen