Dag kleine tractor!
Boek

Dag kleine tractor! (2022)/ Nathalie Choux

Vroeg in de ochtend begint Kleine Tractor aan een dag hard werken op de boerderij. Hij ploegt het veld, tilt balen stro op en mag dan uitrusten in de stal. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is vroeg in de ochtend en Kleine Tractor gaat aan het werk. Hij rijdt de stal uit, op weg naar het veld. Hij trekt de ploeg door de aarde en tilt grote balen stro omhoog. Kleine Tractor heeft hard gewerkt, en mag aan het eind van de dag lekker uitrusten in de stal. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vriendelijke tekeningen in frisse kleuren. Door een schuifje te bewegen, of aan de draaischijf te draaien, kunnen dreumesen Kleine Tractor volgen op zijn avonturen: hem uit de stal laten rijden, de grote wielen laten draaien, door het veld rijden en balen stro laten optillen. De vier verdikte rechterpagina's en ook het omslag bevatten een beweegbaar element. In de illustraties staat een eenvoudige beschrijvende tekst van drie regels, deels in aaneengeschreven lettertype en vetgedrukt. Eenvoudig maar kwalitatief goed kartonboekje voor dreumesen; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Ondanks de bewegende onderdelen is het niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833751

Titel Dag kleine tractor!
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis, (c)2018 - Vertaling van: Bonjour petit tracteur! - Parijs : Éditions Nathan, (c)2017
ISBN 9789044833751
PPN 439201683
Genre Boekstart
Thematrefwoord Tractoren ; Boerderijen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux