Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De verloren verhalen
Boek

De verloren verhalen (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Negen nog niet vertelde verhalen over Will, Arnaut, Halt en hun vrienden. Hoe is Will wees geworden? Wie was de leermeester van Halt? Wat deed Gilan toen Halt en Arnaut Will gingen bevrijden in Skandia? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit elfde deel van de succesvolle serie 'De Grijze Jager'* volgt niet chronologisch op het voorafgaande deel, maar biedt een tiental 'verloren verhalen', die aansluiten bij gebeurtenissen uit de overige delen. In de proloog wordt aangegeven dat bij opgravingen in de 19e eeuw documenten zijn gevonden, die de verhalen rondom de grijze jagers en het Koninkrijk Araluen compleet maken. Zo wordt verteld hoe Halt gered wordt door Daniel in de strijd op de Heckingse Heide. Ook ontmoeten we Ambrosius de zilversmid en Jenny die in Wensley te maken krijgen met een trio dieven, en in een ander verhaal lezen we hoe Will achter een complot komt om Koning Duncan te vermoorden. Allemaal situaties die de ware liefhebber van deze reeks zal weten te plaatsen; voorkennis is dan ook noodzakelijk. De verhalen worden vlot verteld, met nogal wat uitvoerige beschrijvingen van gevechtshandelingen, waardoor de vaart soms uit het verhaal gaat. Personages worden niet echt uitgediept, maar het gaat ook duidelijk vooral om de spanning. De auteur wil met deze verhalen op een aantal vragen van lezers een antwoord geven. Gebonden heruitgave. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025753771 | 455 pagina's

Titel De verloren verhalen
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Twintigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 455 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2012 - Vertaling van: The lost stories. - Scoresby, VIC : Random House Australia, (c)2011. - (Ranger's apprentice ; b. 11)
ISBN 9789025753771
PPN 439175674
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 11
Uitgeleend
John Flanagan