Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Losgeld voor Erak
Boek

Losgeld voor Erak (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Laurent Corneille

Erak, een goede vriend van Will, wordt tijdens een rooftocht langs de kust van Arrida ontvoerd. Will en zijn vrienden trekken naar het verre woestijnland om het losgeld te betalen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Erak, oberjarl van het noordelijke Skandia en vriend van Will, wordt tijdens een rooftocht langs de kust van Arrida ontvoerd. Will en zijn vrienden trekken naar het verre woestijnland om zijn losgeld te betalen. Dat is echter nog maar het begin van hun avonturen. Dit zevende deel in de serie 'De grijze jager'*, speelt vóór Wills strijd met de magiër van Macindaw (beschreven in deel vijf en zes). Het boek heeft een behoorlijke omvang en bevat een volledig, afgerond verhaal. Daardoor heeft het een betere spanningsopbouw dan de eerdere boeken waarin het verhaal vaak over meer delen werd uitgesmeerd. De auteur is gegroeid als verhalenverteller: zijn personages en scènes zijn een stuk levendiger geworden, al doet de plot nog wel eens gewrongen en ongeloofwaardig aan (zo protesteert niemand als Will, zonder ervaring met overleven in de woestijn, op zoek gaat naar zijn weggelopen paard). Hier en daar worden anachronistische woorden als 'deal' en 'modeshow' gebruikt. Eventueel apart te lezen van de vorige delen, al heb je dan wel minder kennis van de personages en hun voorgeschiedenis. Al met al een spannend avonturenboek, voor lezers die minder eisen aan stijl en diepgang stellen dan aan het verhaal. Paperback heruitgave. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025746087 | 448 pagina's

Titel Losgeld voor Erak
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Laurent Corneille
Type materiaal Boek
Editie Achtentwintigste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 448 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2009 - Vertaling van: Erak's ransom. - Scoresb, VIC [etc.] : Random House Australia, (c)2008. - (Ranger's apprentice ; b. 7)
ISBN 9789025746087
PPN 439175593
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders ; Ontvoeringen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 7
Uitgeleend
John Flanagan