De verloren prins
Boek

De verloren prins (juni 2023)/ Julie Kagawa, vertaling [uit het Engels] Angelique Verheijen

Ethan Chase (17, ik-figuur) is de broer van Meghan, koningin van het IJzerrijk. Hij raakt samen met zijn vriendin betrokken bij een dreiging van een nieuw soort gevaarlijke fae. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend young adult fantasyboek. De lezer volgt het verhaal van Ethan Chase. Hij zit dik in de problemen en het is nog maar de vraag of hij zijn achttiende verjaardag zal halen. Toen hij een kleuter was werd hij ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld. Zijn zus Meghan heeft hem toen gered en sindsdien probeert hij de fae te negeren en te doen alsof hij ze niet kan zien. Toch bemoeit hij zich op een gegeven moment met Todd, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Bovendien is hij verliefd geworden op Kenzie, waardoor zij nu ook gevaar loopt. In meeslepende stijl geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Julie Kagawa (Sacramento, 1982) is een bekende Amerikaanse schrijver en romanschrijver. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek is deel 5 van de serie: 'The Iron Fey'* en deel 1 van de deelserie: 'The Iron Fey: Call of the Forgotten'.

Specificaties

Nederlands | 9789402712391 | 414 pagina's

Titel De verloren prins
Auteur Julie Kagawa
Secundaire auteur Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juni 2023
Overige gegevens 414 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : H Young Adult, 2014. - (The iron fey $ Call of the Forgotten ; 1) - Vertaling van: The lost prince. - Toronto : Harlequin Enterprises Limited, (c)2012
ISBN 9789402712391
PPN 438417100
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The iron fey. Call of the Forgotten [Nederlands]
Boek

The iron fey. Call of the Forgotten [Nederlands] (2014-...)

vol. dl. 5
Uitgeleend
Julie Kagawa