Het beloofde land
Boek

Het beloofde land ([2023])/ tekst Mark Eacersall & Sébastien Laurier, tekeningen Gyula Németh ; vertaling [uit het Frans]: Ben Kamphuis ; redactie: Seppe Cools

Na de muiterij van de Bounty in 1790 verschuilen vijftien mannen en twaalf vrouwen zich op het verlaten eiland Pitcairn. Ze trachten vredig te leven, maar slechts enkelen overleven het. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een historisch stripavontuur over muiterij en overleven. De muiters van het schip de Bounty worden in 1790 in de Stille Zuidzee opgejaagd door de Engelse Royal Navy. Samen met mannen en vrouwen van de eilanden Tahiti en Tubuai vinden ze een schuilplaats op het verlaten eiland Pitcairn. De kleine gemeenschap probeert in vrede te leven. Er worden tientallen kinderen geboren. Bijna twintig jaar later leven er nog negen vrouwen en één man. Alle anderen zijn vermoord. Ballonstrip met ingekleurde, realistische inktillustraties in een gelimiteerd kleurenpalet. Geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar. Mark Eacersall is een acteur, filmregisseur en stripscenarist. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Pitcairn: het eiland van de muiterij op de bounty', een compleet verhaal in 3 delen.

Specificaties

Nederlands | 9789464602920 | 55 pagina's

Titel Het beloofde land
Auteur Gyula Németh
Secundaire auteur Mark Eacersall ; Sébastien Laurier ; Ben Kamphuis ; Seppe Cools
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2023]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Pitcairn. 1. - Editions Glénat, 2017
ISBN 9789464602920
PPN 438123077
Genre stripverhaal - historische roman - avonturenroman
Thematrefwoord Bounty (schip) ; Pitcairneilanden; 18e eeuw ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Pitcairn
Boek

Pitcairn het eiland van de muiterij op de Bounty (2023-...)

vol. 1
Uitgeleend
Gyula Németh