Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Een monster, hoe dan?
Boek

Een monster, hoe dan? ([2023?])/ door Liz Pichon, vertaling [uit het Engels]: Linda Broeder

Tom en zijn vriend Marcus beleven weer van alles. Tom krijgt een bijzondere rol in een toneelstuk op de school, de lunch van Marcus wordt steeds opgegeten en Tom droomt ervan om naar het Eikpopfestival te gaan. Maar hoe komt hij aan kaartjes? Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er wordt op de school een toneelstuk voorbereid en Tom krijgt een bijzondere rol. Zijn vriend Marcus verheugt zich iedere middag op de lekkere lunch in zijn trommel, maar die is steeds opgegeten. Wie is de schuldige? Tom droomt ervan om naar het Eikpopfestival te gaan, maar hoe komt hij aan tickets? In dit vijftiende deel* in de serie over Tom Groot worden de gebeurtenissen opnieuw op humoristische wijze verteld. Het verhaal is luchtig en heeft weinig diepgang. Het boek wordt aantrekkelijk door de vormgeving. Het verhaal is gedrukt in een schrijfletter die op allerlei manieren wordt gevarieerd (grote letters, kleine letters, versierde letters, etc). Daarnaast staat het vol met droedels en tekeningen, waardoor het ook een beeldverhaal wordt. Daardoor is een en ander goed te begrijpen door kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770976 | 237 pagina's

Titel Een monster, hoe dan?
Auteur Liz Pichon
Secundaire auteur Linda Broeder
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2023?]
Overige gegevens 237 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2019 - Vertaling van: What monster? - London : Scholastic Ltd, (c)2018. - (Tom Gates)
ISBN 9789025770976
PPN 439142016
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Acteurs ; Muziek ; Schoolleven ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tom Groot
Boek

Tom Groot (2011-...)

vol. 15
Uitgeleend
Liz Pichon