Nours geheime bibliotheek
Boek

Nours geheime bibliotheek ([2023])/ tekst van Wafa' Tarnowska, met illustraties van Vali Mintzi ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Joukje Akveld

Als de oorlog in Syrië de stad Damascus bereikt, richten Nour en haar neef Amir een geheime ondergrondse bibliotheek op. Zo ontdekken ze de helende kracht van boeken. Prentvertelling met kunstzinnige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kunstzinnig prentenboek over de kracht van boeken en over de Syrische burgeroorlog, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Wanneer de oorlog in Syrië de stad Damascus bereikt, richten de jonge Nour en haar neefje Amir een geheime ondergrondse bibliotheek op met de boeken die ze op straat verzamelen. Nour maakt kennis met de helende kracht van boeken; hoe ze je kunnen meeslepen en helpen. En hoe ze in donkere tijden voor iedereen een toevluchtsoord zijn. In beeldende en empathische stijl geschreven. Achterin het boek staat informatie over Syrië en beroemde bibliotheken in het Midden-Oosten. Met artistieke, sprekende illustraties met grove lijnen en penseelstreken in oranje-, geel- en blauwtinten. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Wafa' Tarnowska is een Libanese auteur en vertaler. Ze schrijft boeken, maakt documentaires en geeft cursussen verhalen vertellen in het Engels en Arabisch. Ze woonde in verschillende landen, van India tot aan Cyprus, en ziet zichzelf als een culturele brug tussen Oost en West.

Specificaties

Nederlands | 9789051169638

Titel Nours geheime bibliotheek
Auteur Wafa' Tarnowska
Secundaire auteur Vali Mintzi ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2023]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Nour's secret library. - Barefoot Books, Inc., (c)2022
ISBN 9789051169638
PPN 438560140
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Bibliotheken ; Geheimen ; Lezen ; Burgeroorlogen; Syrië
Taal Nederlands