Hennie en de grote heksenkring
Boek

Hennie en de grote heksenkring ([2023])/ Valerie Thomas en Korky Paul, vertaling [uit het Engels]:Loes Randazzo

De heks Hennie en haar zwarte kat Helmer bezoeken de jaarlijkse grote heksenkring en na afloop beloven de heksen bij elkaar op bezoek te gaan. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hennie de heks gaat samen met haar zwarte kat Helmer naar een samenkomst van de zogenaamde heksenkring. Het wordt een groot feest, waarbij heksen dansen en zingen, spelletjes spelen, smullen van gerechten en nieuwe toverspreuken uitwisselen. Toen ze naar huis gingen beloofden de heksen elkaar te bezoeken. Hennie gaat met haar kat op een magische mysterietour om hun nieuwe vrienden te bezoeken. Als ze daarna weer thuis zijn, is het veel te stil, maar dan wordt er op de deur geklopt. Hun vrienden willen nu bij heks Hennie een feest. Een uitbundig prentenboek met illustraties vaak op de grootte van een hele spread. De cartooneske, bonte en heel dynamische kleurentekeningen zitten boordevol details en humoristische knipoogjes naar bijvoorbeeld zonnepanelen. Als ze op bezoek gaan bij Anastasia die op de top van een berg woont, moet het boek negentig graden gedraaid worden, en dat geldt ook voor het bezoek aan de vuurtoren van Amara. Katten spelen naast de heksen op de illustraties een belangrijke rol. Bij de heksen is een grote diversiteit te zien. Een prentenboek voor uren kijkplezier.

Specificaties

Nederlands | 9789493007147

Titel Hennie en de grote heksenkring
Auteur Valerie Thomas
Secundaire auteur Korky Paul ; Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave [Ootmarsum] : Uitgeverij Randazzo, [2023]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst Valerie Thomas en illustraties Korky Paul - Vertaling van: The festival of witches. - Oxford : Oxford University Press, 2022. - (Winnie and Wilbur)
ISBN 9789493007147
PPN 438093186
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Logeren ; Toveren ; sprookjesfiguren
Taal Nederlands