Zuid-Afrika
Boek

Zuid-Afrika (2023)/ auteurs Roberta Cosi, Richard Whitaker, fotograaf Samantha Reinders ; vertaling [uit het Engels]: Frans Reusink, Maarten Schellekens en De Taalscholver, Leiden ; redactie Nederlandse vertaling: Deul & Spanjaard

Aanwezigheid

Recensie

Reisgids naar Zuid-Afrika in de serie reisgidsen van het Amerikaanse onderzoeksinstituut en tijdschrift National Geographic. Het boek begint met tips voor een reisindeling, gevolgd door hoofdstukken over geschiedenis en cultuur. Daarna: beschrijvingen per regio met belangrijkste steden en bezienswaardigheden. Kleurtjes in de bovenhoek corresponderen met de hoofdstukken. Na de inleiding en een helder kaartje volgen kort de highlights van de streek, in de kantlijn pictogrammen voor verdere informatie. Bij elke regio apart een thema (o.m. muziek, luxe treinen) uitgelicht. Tekst beknopt en toegankelijk. Fraaie fotografie, op vertrouwd niveau van National Geographic. Achterin een katern Reiswijzer met tips, (per regio) aanbevolen hotels en restaurants. Met uitgebreid register. In de voor- en achterflap een sobere landkaart en openbaarvervoer- en wandelkaartjes. Overzichtelijke en betrouwbare reisgids voor een populair vakantieland. Gedrukt op glossy papier in een klein lettertype.

Specificaties

Nederlands | 9789021576718 | 319 pagina's

Titel Zuid-Afrika
Uniforme titel National Geographic reisgids Zuid-Afrika Reisgids Zuid-Afrika
Auteur Roberta Cosi
Instelling /Deul & Spanjaard, Groningen
Secundaire auteur Richard Whitaker ; Samantha Reinders ; Frans Reusink
Type materiaal Boek
Editie Zesde, herziene druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, 2023
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties, kaarten, plattegronden - 22 cm
Annotatie Roberta Cosi, Richard Whitaker en Samantha Reinders ontleend aan: Over de auteurs en de fotograaf (pagina 7) - 1e Nederlandse druk: 2011 - Met register - Vertaling van: South Africa. - Washington, D.C. : National Geographic Society, (c)2017. - (National Geographic traveller)
ISBN 9789021576718
PPN 42629047X
Rubriekscode Zuid-Afrika 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Afrika; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Zuid-Afrika

Relaties/Serie

National Geographic reisgids
Boek

National Geographic reisgids een eeuw aan reiservaring in elke gids (2002-...)

vol.
Uitgeleend