Once there was a bear
Boek

Once there was a bear tales of before it all began ... (2022)/ Jane Riordan, with illustrations by Mark Burgess ; inspired by A.A Milne and E.H. Shepard

Winnie de Poeh en zijn vriendjes beleven allerlei avonturen. Verhalen die zich afspelen voordat het speelgoedbeertje in het Honderd-Bunders-Bos woonde. Met kleurenillustraties. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Dit boek, met toestemming van de erven van Milne en Shepard gemaakt, verhaalt over de 'Voortijd', de tijd voordat Christopher Robin met Winnie the Poeh en de andere dieren in het Honderd-Bunders-Bos woonden. In het eerste, ietwat rommelige, hoofdstuk wordt dit uitgelegd, waarna er diverse avonturen volgen in Londen, zoals een bezoek aan een museum en het bouwen van hutten. De laatste vier hoofdstukken spelen weer in het Bos. De auteur is er goed in geslaagd de sfeer van het origineel te treffen. Dat doet ze vooral door de typische eigenschappen van de dieren te benadrukken en Milnes stijl kundig te kopiëren. Hetzelfde geldt voor de illustraties. Tegelijkertijd is het net niet het origineel en dat roept de vraag op waarom zo'n boek er moest komen. De aanleiding is dat Winnie de Poeh 95 jaar geleden is geboren. Dit boek is een ode aan de beroemde Beer met Weinig Hersens en leidt er hopelijk toe dat mensen het origineel ook (weer) gaan lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | 9780008513955 | 126 pagina's

Titel Once there was a bear : tales of before it all began ...
Auteur Jane Riordan
Secundaire auteur Mark Burgess ; Alan Alexander Milne
Type materiaal Boek
Uitgave London : Farshore, 2022
Overige gegevens 126 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Bovenaan omslag: Winnie-the-Pooh - Oorspronkelijke uitgave: 2021
ISBN 9780008513955
PPN 437882225
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Knuffels ; Londen ; Voorleesboeken ; Winnie the Pooh (boek)
Taal Engels