The whale
DVD

The whale ([2023])/ directed by Darren Aronofsky

Charlie leidt aan overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Uiteindelijk zet hij alles op alles om het contact met zijn 17-jarige dochter te herstellen.

Recensie

'The whale' is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink. Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven. Charlie (Brendan Fraser) leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn 17-jarige dochter Ellie (Sadie Sink) te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. Deze film is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert. 'Fraser gives the performance of a lifetime' (Time Out). IMDb-score: 7,7/10.

Specificaties

EngelsFrans | 5051083195515

Titel The whale
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Darren Aronofsky ; Brendan Fraser ; Sadie Sink
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2023]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Brendan Fraser, Sadie Sink. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Protozoa, 2022
ISBN 5051083195515
PPN 438869583
Genre psychologische roman
Taal EngelsFrans