Mica in theekleurig water
Boek

Mica in theekleurig water (april 2023)/ Germaine Jong Loy, redactie Irwan Droog ; eindredactie Myrna Eppings, Nine Hoog Antink

Een vrouw die opgroeit rond het onafhankelijk worden van Suriname wordt gedwongen om een onontkoombaar besluit te nemen, maar haar roots blijven knagen.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman gebaseerd op waargebeurde verhalen, die zich afspeelt in Suriname rond de tijd dat het land onafhankelijk werd. Virginia Foek Moi neemt de lezer mee naar het regenwoud en naar Kraka, Suriname. Ze groeit op in de tijd van gemakshuisjes, olielampen en de geuren van onder meer trassi en kerrie in de straat - maar ook een periode waarin Suriname een kolonie is, onafhankelijk wordt en onder militair bewind raakt. Als jonge vrouw voelt ze het gewicht van het leven, maar ook van de dood, die haar en het Surinaamse volk verstikt. Ze wordt gedwongen een onontkoombaar besluit te nemen, maar haar roots blijven knagen. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Germaine Jong Loy (Suriname, 1962) is docent, kunstschilder en schrijver. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Creative Writing Curaçao'.

Specificaties

Nederlands | 9789079571826 | 305 pagina's

Titel Mica in theekleurig water
Auteur Germaine Jong Loy
Secundaire auteur Irwan Droog
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Nijmegen] : Wintertuin Uitgeverij, april 2023
Overige gegevens 305 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2022 - Met literatuuropgave
ISBN 9789079571826
PPN 438431081
Genre sociale roman
Thematrefwoord Suriname
Taal Nederlands