De verzetsman
Boek

De verzetsman (mei 2023)/ Martin Walker, vertaling [uit het Engels] Maya Denneman

Politiechef Bruno Courrèges onderzoekt de moord op een oud-verzetsstrijder die enkele bankbiljetten die verband lijken te houden met een treinroof uit 1944 in zijn handen had.

Recensie

Het zesde deel in de serie over politiechef Bruno Courrèges. De zon schijnt in Saint Denis, maar op het platteland van de Dordogne is de schaduw van de Tweede Wereldoorlog nog altijd voelbaar. Een oud-verzetsstrijder sterft, met in zijn handen zeldzame bankbiljetten. Die lijken verband te houden met de legendarische treinroof uit 1944 bij Neuvic. Het Franse verzet stal toen de reserves van de Banque de France: een buit met een huidige waarde van 430 miljoen euro. De streek wordt ondertussen geteisterd door een reeks professionele inbraken, waarvoor Bruno's oude vlam Isabelle, met alle complicaties van dien, vanuit Parijs naar het platteland afreist. Als er vervolgens een antiekhandelaar vermoord wordt, moet Bruno verbanden leggen tussen misdaden uit het verleden en het heden om de vrede te herstellen. Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven, met veel aandacht voor de Franse couleur locale. Martin Walker (Schotland, 1947) is schrijver, historicus en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789083251424 | 348 pagina's

Titel De verzetsman
Auteur Martin Walker
Secundaire auteur Maya Denneman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Credits Books, mei 2023
Overige gegevens 348 pagina's - plattegrond - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The resistance man. - Londen : Quercus, (c)2013 - Vervolg op: Bruno, chef de police + en: De vergelding + en: De zwarte diamant + en: Een onverwachte vondst + en: De Duivelshoek
ISBN 9789083251424
PPN 439071577
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Frankrijk
Taal Nederlands