De overlever
Boek

De overlever hoe ik zes concentratiekampen overleefde en daarna nazi-jager werd (juli 2023)/ Josef Lewkowicz met Michael Calvin, vertaling [uit het Engels] Arthur Wevers

Autobiografisch relaas van een joodse man die tijdens de Tweede Wereldoorlog zes concentratiekampen overleefde en na de oorlog verweesde kinderen opspoorde om ze een thuis te bieden.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk verhaal van een man die zes concentratiekampen overleefde. Het boek vertelt het verhaal van Josef Lewkowicz, die op zestienjarige leeftijd gevangene wordt in concentratiekamp Plaszów. Hij overleeft zes concentratiekampen en wordt na de bevrijding gerekruteerd door de Amerikaanse inlichtingendienst om kampcommandant Amon Göth voor het gerecht te dagen. De rest van zijn leven wijdt hij aan het opsporen van door de oorlog verweesde Joodse kinderen om ze een thuis te bieden. Pakkend, verhalend en toegankelijk geschreven. Josef Lewkowicz (1926) werd na de oorlog inlichtingenofficier die ondergedoken nazi's opspoorde. Michael Calvin is schrijver en werkte eerder voor The Daily Telegraph en The Times.

Specificaties

Nederlands | 9789402712773 | 286 pagina's

Titel De overlever : hoe ik zes concentratiekampen overleefde en daarna nazi-jager werd
Auteur Josef Lewkowicz
Secundaire auteur Michael Calvin ; Arthur Wevers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juli 2023
Overige gegevens 286 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The survivor. - Londen : Bantam, (c)2023
ISBN 9789402712773
PPN 43841716X
Rubriekscode 928.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Concentratiekampen; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Concentratiekampen