Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De vermiste prins
Boek

De vermiste prins (2023)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer ; kaart: Mathematics

Will en zijn koninklijke leerling Maddie worden op pad gestuurd om de prins van Gallica te redden uit de handen van de opstandige baron Lassigny. Ze besluiten als artiesten door Gallica te reizen en zo toegang te krijgen tot het kasteel waar prins Gilles gegijzeld wordt. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Blijkbaar komt de mooie reeks 'De Grijze jager' toch niet ten einde, want in dit vijftiende deel worden leermeester Will en zijn koninklijke leerlinge Maddie op pad gestuurd om de prins van Gallica te redden uit de klauwen van de opstandige baron Lassigny. De twee Grijze Jagers besluiten om als artiesten door Gallica te reizen en willen op die wijze, met een fantastische voorstelling, toegang krijgen tot het kasteel waar prins Gilles zit opgesloten. De missie lijkt te slagen. In de tussentijd wordt de vervelende roversbende Zwarte Gieren nog getrakteerd op een koekje van eigen deeg. Maar op het 'moment suprême', als Gilles uit zijn cel wordt bevrijd en Maddie en Will op het punt staan het vijandelijke kasteel te verlaten, worden zij gevangen genomen... waarna meteen deel 16 wordt aangekondigd! Het verhaal wordt in een kalm tempo verteld en komt wat langzaam op gang. De beschrijvingen van de optredens, de gevechtstactieken en gevechtshandelingen zijn wederom prachtig en de populaire auteur heeft blijkbaar nog meer avonturen in gedachten voor zijn trouwe lezers. Must have voor (school)bibliotheken, zowel dit deel als de reeks. Gebonden editie*. Vervolg op 'Het duel bij Araluen'**, dat toen het slotdeel leek. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025772703 | 285 pagina's

Titel De vermiste prins
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 285 pagina's, 16 ongenummerde pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2021 - Vertaling van: The missing prince. - Random House Australia, (c)2020. - (The ranger's apprentice : the Royal Ranger)
ISBN 9789025772703
PPN 439175747
Genre sprookjes
Thematrefwoord Gijzelingen ; Ridders ; Circusartiesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager (2007-...)

vol. bk. 15
Uitgeleend
John Flanagan