Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Samen zijn we thuis
Boek

Samen zijn we thuis (2023)/ Stephanie Parsley Ledyard, illustraties Chris Sasaki ; vertaald [uit het Engels] door Jaap Robben

Een meisje beschrijft waarom haar thuis voelt als thuis. Door het kleedje in de gang, een knuffel van mama, met de liefste mensen samen eten, en alles kunnen vinden met je ogen dicht. Totdat ineens alles verandert. Kun je thuis ook meenemen? Prentenboek met sfeervolle illustraties in warme kleuren met veel aardetinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de eerste pagina in dit prentenboek komt een meisje thuis. Daar voelt alles prettig vertrouwd aan: de voordeur, het kleedje in de gang en de schoenenmand. Maar meer nog dan alle die dingen geniet het meisje van de liefdevolle samenleving met de mensen om haar heen: papa, mama, broer en soms ook opa. Wat thuis echt thuis maakt, is de aandacht voor elkaar en dat alle dingen samen worden gedaan, ook als er scherven zijn. Totdat dit allemaal verandert en het huis ineens vol dozen staat. Dan gaat dat thuisgevoel mee de auto in, op weg naar een ander, onbekend huis. Maar als je daar aangekomen bent en je met je gezinsleden op het vertrouwde grote kleed samen van een afhaalmaaltijd geniet, weet je het eigenlijk al weer: je bent opnieuw thuis. Prentenboek met een warm, raak geschreven en bemoedigend verhaal over een verhuizing, waarbij alles anders wordt, maar het belangrijkste blijft: de vertrouwdheid van de bedding van een liefdevol gezin. Zo kan elk nieuw huis altijd weer een nieuw thuis worden. De bijzonder geslaagde illustraties staan in een natuurlijke kleurstelling. De tekeningen zijn zodanig warmhartig dat je er als lezer zo in zou willen stappen. In alle opzichten een prachtboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025773427

Titel Samen zijn we thuis
Auteur Stephanie Parsley Ledyard
Secundaire auteur Chris Sasaki ; Jaap Robben
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2020 - Vertaling van: Home is a window. - Neal Porter Books, (c)2019
ISBN 9789025773427
PPN 439161274
Thematrefwoord Wonen ; Verhuizen ; Gezin
Taal Nederlands