Tussen werelden
Boek

Tussen werelden ([2023])/ Juli Zeh en Simon Urban, vertaald uit het Duits door Annemarie Vlaming

Vanuit hun verschillende werelden debatteren een biologische veeboerin en een journalist per e-mail en WhatsApp over de actuele maatschappelijke gespletenheid.

Aanwezigheid

Recensie

Een actuele sociale roman over polarisatie, vriendschap en de (on)mogelijkheid nader tot de ander te komen. Twintig jaar na hun laatste ontmoeting treffen Stefan en Theresa elkaar toevallig. Als studenten waren ze hecht, maar nu blijken ze nauwelijks nog iets gemeen te hebben. Stefan maakte carrière bij het grootste weekblad van Duitsland en schrijft over klimaatverandering, Theresa nam het melkveebedrijf van haar vader over. Na een ruzie besluiten de twee opnieuw te beginnen. In openhartige en emotionele berichten vertellen ze elkaar over hun wereld. Maar hoezeer ze ook proberen de politiek erbuiten te houden, het is alsof de loopgraven van een verdeelde natie dwars door hun relatie lopen. Scherpzinnig, maar ook vlot geschreven in de vorm van mailwisselingen en Whatsapp-berichten. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Juli Zeh (1974) is een Duitse romanschrijver. 'Ons soort mensen' werd genomineerd voor de Europese Literatuurprijs. Simon Urban (1975) studeerde Duits, vergelijkende literatuur en filosofie. Hij schreef meerdere romans en scenario's.

Specificaties

Nederlands | 9789026363900 | 391 pagina's

Titel Tussen werelden
Auteur Juli Zeh
Secundaire auteur Simon Urban ; Annemarie Vlaming
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2023]
Overige gegevens 391 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Zwischen Welten. - München : Luchterhand Literaturverlag, a division of Verlagsgruppe Random GmbH, (c)2022
ISBN 9789026363900
PPN 438417011
Genre sociale roman
Thematrefwoord Polarisatie (maatschappij)
Taal Nederlands