Met de trein
Boek

Met de trein ([2023])/ illustraties: Federica Iossa, tekst: Sam Taplin ; geluiden: Anthony Marks ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Prentenboekje met vrolijke illustraties over treinen en als je op de knopjes drukt hoor je ze puffen en fluiten. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Kartonnen geluidenboekje met doorkijkjes. Op vier spreads zijn verschillende tafereeltjes met treinen te zien. Op elke pagina staat een korte beschrijvende tekst. De figuren zijn allerlei dieren met vrolijke gezichten en grote ogen. Door te drukken in een rondje klinken er acht treingeluiden. De tekst is goed afgestemd op peuters en bevat ook veel rijke taal, met name in het benoemen van de geluiden; puffen, echoën, rinkelen, ratelen en denderen. Op de illustraties zijn behoorlijk wat details te zien. De afgebeelde treinen zijn allemaal stoom- of dieseltreinen; geen elektrische. Dat correleert soms niet met een modern detail in de achtergrond zoals een vliegtuig. Door kleine uitsparingen in de bladzijde zie je een stukje van de vorige of volgende bladzijde. Leuk boek om samen met een peuter te bekijken. Die zal er niet veel uit leren over treinen. Het boek is stevig uitgevoerd, bij het batterijtje zit een schuifje om het geluid uit te zetten. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781803709437

Titel Met de trein
Auteur Federica Iossa
Secundaire auteur Sam Taplin ; Anthony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2023]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Trains sound book. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2023. - (Usborne sound book)
ISBN 9781803709437
PPN 438812441
Thematrefwoord Treinen ; Locomotieven ; Geluiden
Taal Nederlands