Kwetsbaarheid omhelzen
Boek

Kwetsbaarheid omhelzen op zoek naar gemeenschappen met een hart ([2023])/ Christa Anbeek

Persoonlijke en filosofische essays van de Nederlandse theoloog en hoogleraar (1961) waarin zij op zoek gaat naar mogelijkheden voor kwetsbaarheid en verbinding in een gepolariseerde samenleving, en naar de contouren van gemeenschappen met een hart.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijke en filosofische zoektocht van theoloog Christa Anbeek naar verbinding in de samenleving. We leven in een wereld met klimaatverandering, vluchtelingencrises, groeiende ongelijkheid en oorlogen - een wereld waarin oude zekerheiden ophouden te bestaan en nieuwe nog niet zijn ontdekt. Wat bindt ons in deze tijd nog als samenleving, en waar kunnen we kwetsbaar zijn? Christa Anbeek gaat op zoek naar gemeenschappen, waarbij ze zich laat inspireren door de filosofie en de theologie. In dertien essays schetst ze de contouren voor gemeenschappen met een hart; want juist vanuit kwetsbaarheid kunnen we verbinding zoeken en vinden. 'Kwetsbaarheid omhelzen' is intelligent, persoonlijk en met warmte en diepgang geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Christa Anbeek (1961) is bijzonder hoogleraar Remonstrantse theologie aan de VU Amsterdam en bijzonder hoogleraar Women and Care for the Future aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met 'Voor Joseph en zijn broer' won ze in 2019 de prijs voor het Beste Spirituele Boek.

Specificaties

Nederlands | 9789025911942 | 238 pagina's

Titel Kwetsbaarheid omhelzen : op zoek naar gemeenschappen met een hart
Auteur Christa Anbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2023]
Overige gegevens 238 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789025911942
PPN 438457579
Rubriekscode 230.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Solidariteit; Maatschappij; Theologische aspecten; Opstellen ; Solidariteit; Maatschappij; Filosofische aspecten; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Solidariteit