Dit is de canon
Boek

Dit is de canon dekoloniseer jouw boekenkast met deze 50 boeken ([2023])/ Joan Anim-Addo, Deirdre Osborne & 3012, vertaald [uit het Engels] door Jessica Brouwer en Pauline Onderwater ; met een voorwoord van Shantie Singh

Bespreking van vijftig boeken die een tegenwicht bieden aan de door witte auteurs gedomineerde verplichte leeslijst, voor een veelzijdiger perspectief op verleden, heden en toekomst.

Aanwezigheid

Recensie

Een alternatieve, inclusieve literaire canon. De 'verplichte leeslijst' die de geaccepteerde norm is geworden, wordt gedomineerd door veelal witte mensen. De vijftig romans die in dit boek worden besproken bieden een veelzijdiger perspectief op verleden, heden en toekomst. Van literaire reuzen als Toni Morrison en Chinua Achebe tot minder bekende maar even belangrijke auteurs als Chimamanda Ngozi Adichie, Earl Lovelace of Alexis Wright. Inspirerend en intelligent geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Joan Anim-Addo is een Grenadiaanse academicus, auteur, literatuurspecialist en dichter. Deirdre Osborne is een Australische academicus die aan Goldsmiths, University of London mede-organisator is van de master Black British Writing. Kadija Sesay is een Britse literaire activist, korte verhalenschrijver en dichter.

Specificaties

Nederlands | 9789083255156 | 349 pagina's

Titel Dit is de canon : dekoloniseer jouw boekenkast met deze 50 boeken
Auteur Joan Anim-Addo
Secundaire auteur Deirdre Osborne ; Kadija George Sesay ; Jessica Brouwer ; Pauline Onderwater ; Shantie Singh
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2023] - Den Haag : Oxfam Novib
Overige gegevens 349 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: This is the canon. - London : Greenfinch, 2021
ISBN 9789083255156
PPN 436221446
Rubriekscode 820
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Literatuur; Canon; Kritiek ; Literatuur; Participatie
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Literatuur