Een helikopter
Boek

Een helikopter ([2023])/ Lara Bryan, illustraties: Giovana Medeiros ; redactie reeks: Anna Milbourne ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Hardkartonnen prentenboek over de helikopter en het werk van een reddingsteam tijdens een missie in de bergen. Kleurrijke illustraties met diverse flapjes en kijkgaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hardkartonnen boekje met twee ronde hoeken over helikopters. Op zeven spreads wordt verteld en gevisualiseerd dat helikopters vliegmachines zijn die belangrijk werk verrichten. Zo kan een helikopter mensen redden in de bergen. Op de eerste twee spreads wordt vermeld hoe het reddingsteam zich voorbereidt. Dan moet het reddingsteam daadwerkelijk in actie komen want een bergbeklimmer is gevallen. Nadat de bergbeklimmer aan boord van de helikopter is getakeld, wordt hij naar een ziekenhuis vervoerd. Op de laatste spread worden andere functies van de helikopter genoemd: een bosbrand blussen of naar verafgelegen gebieden vliegen om goederen af te leveren. De summiere tekst is beschrijvend. De zin 'Deze redt mensen in de bergen' had grammaticaal beter aangevuld kunnen worden met het bedoelde zelfstandig naamwoord. Leukste element op de kleurrijke illustraties zijn de diverse flapjes -wel een beetje kwetsbaar- en de gaten die als doorkijkjes dienst doen. Op de achterkant van de van grootte wisselende flapjes gaat de tekst vaak door. Ook de voorzijde heeft een doorkijkje. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781803709109

Titel Een helikopter
Uniforme titel Kijk binnen in een helikopter
Auteur Lara Bryan
Secundaire auteur Giovana Medeiros ; Anna Milbourne ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2023]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Peep inside how a helicopter works. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2023
ISBN 9781803709109
PPN 438320506
Thematrefwoord Helikopters ; Reddingsvoertuigen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kijk binnen in
Boek

Kijk binnen in (2014-...)

vol.
Uitgeleend