De verdwenen walvis
Boek

De verdwenen walvis (2023)/ Hannah Gold, met illustraties van Levi Pinfold

Omdat zijn moeder is opgenomen in een kliniek, woont Rio (11) tijdelijk bij zijn onbekende oma in Californië. Daar maakt hij kennis met de vriendelijke walvis Witsnuit. Als Witsnuit plotseling verdwijnt, lijkt Rio de enige die het mysterie kan oplossen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een teder jeugdverhaal over een vriendschap tussen een jongen en een walvis. Nadat zijn moeder is opgenomen in een kliniek verhuist de jonge Rio naar zijn onbekende oma in Californië. Hij vindt troost in zijn vriendschap met Marina en de walvisspottochten die haar vader organiseert, en in het bijzonder in zijn unieke band met een vriendelijke walvis genaamd Witsnuit. Wanneer Witsnuit plotseling verdwijnt, lijkt Rio de enige te zijn die het mysterie kan oplossen. 'De verdwenen walvis' is warm en beeldend geschreven, en leest vlot weg. Met een kaart en sfeervolle zwart-wittekeningen in een filmachtige stijl. Vanaf ca. 9 jaar. Hannah Gold is een Britse kinderboekenschrijfster. Ze debuteerde met 'De laatste beer', waarmee ze de Waterstones Kinderboekenprijs 2022 won.

Specificaties

Nederlands | 9789021473369 | 312 pagina's

Titel De verdwenen walvis
Auteur Hannah Gold
Secundaire auteur Levi Pinfold ; Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Volt, 2023
Overige gegevens 312 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Sandra C. Hessels - Vertaling van: The lost whale. - London : HarperCollins Children's Books, (c)2022
ISBN 9789021473369
PPN 438475461
Thematrefwoord Zieke ouders ; Grootmoeders ; Walvissen ; Verdwijningen ; Vriendschap
Taal Nederlands