Kunnen we de dolfijnen echt helpen? Ja dat kan!
Boek

Kunnen we de dolfijnen echt helpen? Ja dat kan! ([2023])/ Katie Daynes, illustraties: Róisín Hahessy ; ontwerp: Helen Lee ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters ; redactie: Jane Chisholm

Help, de dieren in zee worden bedreigd! Dolfijnen leggen uit wat je allemaal kunt doen om het leven in de zee te beschermen, van minder plastic gebruiken tot het eten van gecertificeerde duurzame vis. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief prentenboekje over klimaatverandering en het beschermen van dolfijnen en ander zeeleven. Door een boodschap in een fles verandert een vakantie aan zee in een wereldwijde campagne om de oceaan te redden. Zes vrienden ontmoeten dolfijnen die hen uitleggen wat er gebeurt met de zee door overbevissing en klimaatverandering. De dieren geven tips om de zee te beschermen door bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken, gecertificeerde duurzame vis te eten en wind- of zonne-energie te gebruiken. Speels maar feitelijk geschreven, met uitleg van moeilijke woorden en met speelse illustraties in zachte kleuren. Geschikt voor jonge idealisten vanaf ca. 8 jaar. Katie Daynes (1950) is een internationaal bekende Britse auteur. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9781805310563

Titel Kunnen we de dolfijnen echt helpen? Ja dat kan!
Auteur Katie Daynes
Secundaire auteur Róisín Hahessy ; Els Peeters ; Jane Chisholm
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2023]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Can we really help the dolphins? - London : Usborne Publishing Limited., (c)2023
ISBN 9781805310563
PPN 439269296
Rubriekscode 614.621
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieuvervuiling