Jungle
Boek

Jungle groot gluurboek : schijn je licht op het duister en ontdek het oerwoud na zonsondergang ([2022])/ tekst: Nancy Dickmann, illustraties: Donough O'Malley

Ga mee op onderzoek in de jungle. Gebruik de zaklamp om de afbeeldingen te bestuderen als een echte bioloog. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wil je meer weten over o.a. vraatzuchtige vogels, pluizige primaten, zalige zoogdieren en krioelende kruipers in de (nachtelijke) jungle? Dan moet je dit groot formaat kartonboek met verschuifbare zaklamp zeker lezen. Elke diergroep beslaat een dubbele pagina - de ene keer is het veelheid van informatieve tekstblokken en digitale afbeeldingen, de andere keer worden vier specifieke dieren uitgelicht en kun je met de verschuifbare zaklamp door de jungle 'speuren' naar die dieren. De informatie gaat nergens diep, is vooral gericht op algemene dierkenmerken en 'aangekleed' met feiten en weetjes. De schematische afbeeldingen ondersteunen de tekst, geven weinig details en maken daardoor echte (kleur)verschillen tussen dieren zien soms lastig. Vorm en inhoud vormen samen een uitnodigend en nieuwsgierig makend boek - waarbij de ene lezer alleen wil kijken, een ander graag ook de informatie (zelf) wil lezen en weer een ander vooral de informatie wil onthouden en verder onderzoeken. Niets nieuws maar door zijn opvallende en stevige vormgeving waardevolle aanvulling voor elke (school)bieb. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002274374 | 22 pagina's

Titel Jungle : groot gluurboek : schijn je licht op het duister en ontdek het oerwoud na zonsondergang
Uniforme titel Groot gluurboek
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Donough O'Malley
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2022]
Overige gegevens 22 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Magic flashlight jungle. - London : Quarto Publishing Plc, (c)2022
ISBN 9789002274374
PPN 438728610
Rubriekscode 596.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden; Fauna; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Tropische regenwouden