Orde van grootte
Boek

Orde van grootte waarom je moet meten om de wereld te begrijpen ([2023])/ Vaclav Smil, vertaald [uit het Engels] door Joost Pollmann en Rob de Ridder

Verhandeling over de regelmatigheden (en eigenaardigheden) van de maat van alle dingen die het leven op aarde bepalen. Met zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhandeling over de principes van maat en grootte. Dit boek verklaart de regelmatigheden (en eigenaardigheden) van de maat van alle dingen die het leven op aarde bepalen, op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het behandelt onderwerpen zoals de regels voor schoonheid, de noodzaak van diversiteit in een biosfeer, het voorspellen van de grootte van een land en waarom grotere dieren verhoudingsgewijs minder voedsel nodig hebben dan hun kleinere soortgenoten. Het boek stelt ook vragen zoals of groter altijd beter is en of iets oneindig kan blijven groeien of te groot kan zijn om te mislukken. Informatief en onderhoudend geschreven. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Met zwart-witillustraties. Vaclav Smil (Pilsen, 1943) is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Manitoba, Canada. Hij schreef meer dan veertig boeken, over o.a. energie, milieu, risico-beoordeling en openbaar bestuur. Bij Nieuw Amsterdam verschenen eerder 'Cijfers liegen niet' en 'Zo zit de wereld in elkaar'.

Specificaties

Nederlands | 9789046830802 | 384 pagina's

Titel Orde van grootte : waarom je moet meten om de wereld te begrijpen
Auteur Vaclav Smil
Secundaire auteur Joost Pollmann ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nieuw Amsterdam, [2023]
Overige gegevens 384 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Size. - Viking/Penguin UK, (c)2023
ISBN 9789046830802
PPN 43747416X
Rubriekscode 510.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wiskunde; Filosofie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Wiskunde