De laatste dagen van Roger Federer en andere eindes
Boek

De laatste dagen van Roger Federer en andere eindes ([2023])/ Geoff Dyer, uit het Engels vertaald door Ivo Verheyen

Essays over de impact van het ouder worden op het latere werk van kunstenaars en sporthelden, waaronder tennisser Roger Federer, saxofonist John Coltrane en kunstschilder William Turner. Met foto's en illustraties in zwart-wit.

Aanwezigheid

Recensie

Een intelligente, maar ook onderhoudende essaybundel van Geoff Dyer over de impact van het ouder worden op het latere werk van kunstenaars en sporthelden. Geoff Dyer zet zijn eigen kennismaking met de late middelbare leeftijd af tegen het laatste werk van schrijvers, schilders, voetballers, muzikanten en tennissterren die voor hem belangrijk zijn. Aan bod komen onder meer J.M.W. Turners schilderijen van geabstraheerd licht, John Coltranes kosmische melodieën, Björn Borgs nederlagen en Beethovens laatste kwartetten. Dyer spreekt zijn bewondering uit voor genieën die de conventie trotseren en daar ook mee doorgaan wanneer hun jeugd voorbij is. Erudiet, afwisselend persoonlijk en beschrijvend en met intelligente humor geschreven. Enkel geschikt voor geoefende lezers. Met foto's en illustraties in zwart-wit. Geoff Dyer (1958) is een Britse schrijver van romans en non-fictietitels. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, onder meer met de E.M. Forster Award en de National Book Critics Circle Award.

Specificaties

Nederlands | 9789022339299 | 351 pagina's

Titel De laatste dagen van Roger Federer en andere eindes
Auteur Geoff Dyer
Secundaire auteur Ivo Verheyen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : TZARA, [2023]
Overige gegevens 351 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The last days of Roger Federer. - 2022
ISBN 9789022339299
PPN 439352347
Rubriekscode 416.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kunstenaars; Verouderen; Opstellen ; Sporters; Verouderen; Opstellen ; Verouderen; Kunstenaars; Opstellen ; Verouderen; Sporters; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Verouderen