Het scherp van de snede
Boek

Het scherp van de snede vier eeuwen papierknipkunst in Nederland ([2023])/ Jan Peter Verhave, redactie Janjaap Luijt

Overzicht van vier eeuwen papierknipkunst in Nederland aan de hand van het werk van dertig kunstenaars. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een kunstboek dat een overzicht geeft van vier eeuwen papierknipkunst in Nederland. Het boek belicht de geschiedenis van deze kunstvorm en het werk van dertig Nederlandse kunstenaars die zonder formele opleiding of begeleiding, illustraties, portretten, religieuze en politieke prenten en scènes uit hun dagelijks leven uit papier knipten of sneden. Informatief, kunstanalytisch en met oog voor historisch detail geschreven. Uitgebreid voorzien van illustraties en foto's in kleur en zwart-wit. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Jan Peter Verhave (1943) heeft een achtergrond als onderzoeker in de biomedische wetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarnaast schreef hij over de geschiedenis van het vak en de kerk, en publiceerde vele artikelen over de geschiedenis van papierknippen en -snijden. 'Het scherp van de snede' wordt uitgegeven ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst, een kunstvorm die sinds 2013 is opgenomen in het register Immaterieel Erfgoed Nederland.

Specificaties

Nederlands | 9789462624733 | 208 pagina's

Titel Het scherp van de snede : vier eeuwen papierknipkunst in Nederland
Auteur J.P. Verhave
Secundaire auteur Janjaap Luijt
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Waanders Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 208 pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Dit boek verscheen ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst - Met register
ISBN 9789462624733
PPN 437934659
Rubriekscode 778.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Papierkunst; Nederland; Geschiedenis ; Knipwerk
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Papierkunst