Handleiding voor ontheemden
Boek

Handleiding voor ontheemden gedichten ([2023])/ Robin Block

Een poëtische zoektocht naar identiteit die de dichter en muzikant (1980) langs vierhonderd jaar koloniale geschiedenis van Indonesië voert. Hij spiegelt zijn zoektocht aan die van zijn grootouders, die na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen.

Aanwezigheid

Recensie

Een dichtbundel als een reisverhaal langs vierhonderd jaar koloniale geschiedenis in Indonesië, waarin de dichter zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders spiegelt. Balancerend tussen stemmen en personages uit verschillende culturen en nationaliteiten wekt Robin Block de koloniale geschiedenis tot leven. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt. De gedichten in 'Handleiding vor ontheemden' zijn gelaagd, invoelend en met rijke beelden en subtiele humor geschreven. Voor de geoefende poëzielezer. Robin Block (1980) is dichter, muzikant en performer die zowel in Nederland als in Indonesië kunstwerken en voorstellingen op zijn naam heeft staan. Met zijn poëziefilm Manual for the Displaced won hij het Nederlands Poëziefilmfestival en diverse internationale prijzen.

Specificaties

Nederlands | 9789025473501 | 143 pagina's

Titel Handleiding voor ontheemden : gedichten
Auteur Robin Block
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2023]
Overige gegevens 143 pagina's - 25 cm
ISBN 9789025473501
PPN 438349806
Rubriekscode Nederlands 876
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koloniale geschiedenis; Indonesië; Gedichten ; Identiteit; Gedichten ; Koloniale geschiedenis; Gedichten ; Indonesie; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Koloniale geschiedenis