Warme wijn
Boek

Warme wijn ([2023])/ An Swerts & Eline van Lindenhuizen

De opa van Lucie heeft een alcoholverslaving. Als hij te veel wijn drinkt, weet hij niet goed meer wat hij doet. Lucie komt erachter dat het niet zo makkelijk is voor haar opa om te stoppen met drinken, maar blijft hoopvol. Prentvertelling met kleurenillustraties en informatieve bijlagen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een gevoelig prentenboek over verslaving. Het boek vertelt het verhaal van Lucie en haar opa, die een sterke band hebben. Maar opa heeft een alcoholverslaving: als hij te veel wijn drinkt, weet hij niet zo goed meer wat hij doet. Lucie ontdekt hoe moeilijk het voor haar opa is om te stoppen met drinken, maar blijft hoopvol. In zachte stijl geschreven. Met opdrachtjes en aan het einde van het boek een interview met een expert op het gebied van verslaving. Voorzien van vriendelijke kleurenillustraties. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar. An Swerts (1973) is een bekende Belgisch-Nederlandse auteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie 'Pleister', over het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen.

Specificaties

Nederlands | 9789044851878

Titel Warme wijn
Auteur An Swerts
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2023]
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over verslaving - Omslag vermeldt: Clavis informatief - Tekst: An Swerts & illustraties: Eline van Lindenhuizen
ISBN 9789044851878
PPN 439352541
Rubriekscode 614.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Alcoholgebruik
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Alcoholgebruik

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend