Welterusten, Kleine Vis
Boek

Welterusten, Kleine Vis een perfect verhaaltje voor het slapengaan! (2023)/ Lucy Cousins, vertaald [uit het Engels] door Studio Bos

In dit prentenboek gaat Kleine Vis slapen en zegt nog gauw weltrusten tegen zijn vriendjes in de zee. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hardkartonnen boekje met afgeronde hoeken. De kaft geeft voor een deel al weer waar het boekje over gaat. Een hardblauwe achtergrond waartegen twee vissen te zien zijn, een grote en een kleine. Beiden oranje met gele stippen, maar de kleine vis is deels holografisch, wat de aandacht trekt. In zes spreads wordt het verhaal verteld. Iedere spread heeft een blauwe of groenige achtergrond, steeds een beetje donkerder, wat het donker worden in de avond mooi symboliseert. Op de eerste spread stelt de kleine vis zich voor, en zegt dat het tijd is om welterusten te zeggen. De kleine vis zegt achtereenvolgens welterusten tegen de rode, blauwe en gele vis, oogvis en wolken vis, de slakvis, en nog meer. De laatste spread zegt de kleine vis welterusten tegen zijn moeder. Het zijn fantasievissen, geen bestaande vissen, wat de fantasie van de lezer prikkelt. De kleuren die gebruikt zijn, zijn vrij fel en helder, waardoor het aantrekkelijk is voor jonge kinderen. Leuk om voor te lezen vanaf c.a. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025885182

Titel Welterusten, Kleine Vis : een perfect verhaaltje voor het slapengaan!
Auteur Lucy Cousins
Instelling /Studio Bos
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2023
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Goodnight, Little Fish. - London : Walker Books Ltd, (c)2019
ISBN 9789025885182
PPN 438462416
Genre dierenleven
Thematrefwoord vissen ; Slapengaan
Taal Nederlands