Ik, Maria Magdalena
Boek

Ik, Maria Magdalena haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd (juni 2023)/ Geert Kimpen, redactie: Michelle Shanti ; eindredactie: Tanja Huissoon

Na de kruisiging van Jezus van Nazareth probeert Maria van Magdala haar boodschap van vrouwelijke wijsheid uit te dragen.

Aanwezigheid

Recensie

Een bijbelse roman over spiritualiteit, vrouw-zijn en seksualiteit. Het boek vertelt het verhaal van Maria Magdalena na de kruisiging van Jezus van Nazareth. Maria was altijd vastbesloten om Jezus' boodschap uit te dragen in de wereld. Ze ontdekt echter dat haar eigen boodschap van vrouwelijke wijsheid minstens zo belangrijk is. Ze worstelt met de uitdaging om haar stem te laten horen in een wereld die geen plek geeft aan de stem van een vrouw en voor vrouwelijke seksualiteit. Ze gaat op zoek naar een manier om haar verhaal te laten voortleven. Zachtaardig en toegankelijk geschreven. Met enkele in potlood vervaardigde, geïllustreerde kaarten in zwart-wit. Geert Kimpen (1965) is een Nederlandse auteur, columnist en theaterschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder 'De kabbalist' en 'Het meisje dat aan de oever verscheen'. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789493280649 | 351 pagina's

Titel Ik, Maria Magdalena : haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd
Auteur Geert Kimpen
Secundaire auteur Michelle Shanti
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Bodegraven : London Books, juni 2023
Overige gegevens 351 pagina's - kaarten - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493280649
PPN 439001560
Genre bijbelse roman - feministische verhalen
Thematrefwoord Maria Magdalena
Taal Nederlands