Hutjemutje
Boek

Hutjemutje ([2023])/ Julia Donaldson & Axel Scheffler, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

Een oud vrouwtje klaagt steen en been, want haar huisje is hutjemutje vol! Een oude, wijze heer weet raad. Prentenboek op rijm met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een grappig prentenboek op rijm waarin een bijzondere oplossing wordt gevonden voor een te klein huis. Een oud vrouwtje dat alleen woont klaagt steen en been dat haar huis hutjemutje vol is. Op een dag komt er een oude, wijze heer voorbij die wel raad weet. Hij raadt haar aan om haar dieren in huis te halen. Maar door het advies van de wijze man wordt het huis nog voller! Een kip, een geit, een varken en een koe in huis is een drukke boel. Maar als het vrouwtje alle dieren weer naar buiten doet, voelt haar huisje opeens een stuk groter. Vrolijk en op rijm geschreven. Met geestige kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar. Julia Donaldson en Axel Scheffler is een internationaal beroemd Brits duo uit de kinderliteratuur. Samen schreven ze vele boeken die in meer dan 100 talen werden uitgegeven. In 1993 kwam de eerste editie van 'Hutjemutje' uit. Ter ere van het dertigjarig bestaan van het boek werd de titel in een nieuw jasje gegoten, en friste Bette Westera haar vertaling op.

Specificaties

Nederlands | 9789047715276

Titel Hutjemutje
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Axel Scheffler ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2023]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Julia Donaldson, illustraties: Axel Scheffler - Vertaling van: A squash and a squeeze. - London : Macmillan Children's Books, (c)2023 - Oorspronkelijke titel: Hutje Mutje. - Haarlem : Gottmer, (c)2003
ISBN 9789047715276
PPN 438625730
Genre dierenleven
Thematrefwoord Woningen ; Rijmvertellingen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands