Ontdek je breinkrachten met Effi en Furon
Boek

Ontdek je breinkrachten met Effi en Furon (2023)/ Elselien van Tol, illustraties: Xavier Troost ; idee en advies: Belinda Herrewijn en Mariska Kerkvliet ; redactie en projectleiding: Anita de Jong

Voorleesverhalen om kinderen te helpen bij de ontwikkeling van de executieve functies, ofwel 'breinkrachten'. Met verdiepingsvragen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een educatief boek voor leerkrachten en/of opvoeders om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun executieve functies, ofwel breinkrachten. Met aandacht voor bijvoorbeeld startkracht, aandachtkracht, en onthoud- en doekracht. Het boek bevat tien voorleesverhalen met de personages Effi en Furon, die in herkenbare situaties belanden waarin ze verschillende breinkrachten nodig hebben. Het boek biedt ook een toelichting op de breinkrachten en vragen om het gesprek met een kind aan te gaan. In heldere stijl geschreven. Met veel kleurenillustraties. Elselien van Tol is auteur en senior beleidsadviseur onderwijskwaliteit en innovatie bij Lucas Onderwijs. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Breinhelden'. Voorlezen en dan samen met de kinderen te oefenen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461183163 | 56 pagina's

Titel Ontdek je breinkrachten met Effi en Furon
Auteur Elselien van Tol
Secundaire auteur Xavier Troost ; Belinda Herrewijn ; Anita de Jong
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : Bazalt Groep, 2023
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Verhalen: Xavier Troost
ISBN 9789461183163
PPN 438416848
Rubriekscode 416.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cognitieve psychologie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Psychologie

Relaties/Serie

Breinhelden
Boek

Breinhelden (2019 - ...)

vol.
Uitgeleend
Belinda Herrewijn