Een plek voor jezelf
Boek

Een plek voor jezelf de architectuur van een dagdroom, het ontwerpen en bouwen van een huisje ([2023])/ Michael Pollan, vertaald [uit het Engels] door Lidwien Biekmann en Koos Mebius

Persoonlijk relaas van de Amerikaanse auteur (1955) over de bouw van een tuinhuisje, met filosofische bespiegelingen op architectuur en de betekenis van een (t)huis. Met illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een persoonlijk verhaal over levenskunst, architectuur en de betekenis van een (t)huis. Twee jaar lang werkt Michael Pollan aan zijn ultieme droom: het ontwerpen en bouwen - met zijn eigen twee linkerhanden - van een klein huisje in zijn tuin op het platteland van Connecticut: een plek om te lezen, te schrijven en te dagdromen. In dit boek verweeft bij zijn bouw-ervaringen met filosofische bespiegelingen over de betekenis van een (t)huis en architectuur, de vraag wat 'echt werk' is in een technologische samenleving en hoe je leven vorm te geven. Sympathiek en lichtvoetig geschreven. Voor een breed tot geoefend lezerspubliek. Met bouwkundige lijnillustraties in zwart-wit. Michael Pollan (Long Island, 1955) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver, professor en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de LennonOno Grant for Peace, de Nierenberg Prize en de Orwell Award. 'Een plek voor jezelf' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1997.

Specificaties

Nederlands | 9789029545976 | 366 pagina's

Titel Een plek voor jezelf : de architectuur van een dagdroom, het ontwerpen en bouwen van een huisje
Auteur Michael Pollan
Secundaire auteur Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2023]
Overige gegevens 366 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: A place of my own. - Random House, 1997
ISBN 9789029545976
PPN 438474880
Rubriekscode 718.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wonen; Verhalen ; Woningbouw; Verhalen ; Levenskunst; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Wonen