De archeoloog
Boek

De archeoloog (2023)/ Liesbet Slegers

De archeoloog graaft in de grond en vindt daar schatten van vroeger. Prentvertelling over het werk van de archeloog, met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het kader van een gesubsidieerd Europees project om archeologie uit te leggen aan (jong) publiek is onder andere dit boek verschenen dat zich richt op jonge kinderen. In dit royale prentenboek zijn eenvoudige teksten (gedrukt in een grote letter) gecombineerd met eenvoudige paginagrote illustraties (grote blije kleuterachtige figuren, weinig onnodige details). Verteld wordt wat de waarde is van het kennen van je geschiedenis door op zoek te gaan naar sporen uit het verleden. Heel knap is dat de auteur erin is geslaagd om met het verhaal heel dicht bij de kleuter te blijven: welke kleren moet je aan om te graven, waar graaf je mee, de blijdschap van het vinden van een voorwerp. De archeoloog is een vrolijk meisje, de gravers blije jongens, de vondst een koningskroontje. Het gebruik van enkele 'vreemde' Vlaamse woorden zal weinig problemen opleveren, omdat de voorlezer daar eenvoudig een 'eigen' woord voor kan gebruiken. Achterin staat nog een doe-opdracht. In dezelfde opzet verschenen inmiddels vele informatieve prentenboeken over onder andere de oogarts, bakker, de juf, de kapper en de dierenarts. Deze (ongewijzigde her)uitgave zal o.a. goed op school, maar ook thuis, te gebruiken zijn. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044813807

Titel De archeoloog
Auteur Liesbet Slegers
Instelling /Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2023
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed, ACE, Culture Programme van de Europese Commissie - Omslag vermeldt: Clavis informatief - 1e druk: (c)2010
ISBN 9789044813807
PPN 439402794
Rubriekscode 902.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Archeologen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Archeologie