De vrouwen van de suikerrietplantage
Boek

De vrouwen van de suikerrietplantage ([2023])/ Ildefonso Falcones, vertaald [uit het Spaans] door Joke Mayer en Fennie Steenhuis

Twee zwarte vrouwen strijden voor hun vrijheid in verschillende tijden en op verschillende plaatsen: het negentiende-eeuwse koloniale Cuba en het eenentwintigste-eeuwse Spanje.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over de vrijheidsstrijd van twee zwarte vrouwen in verschillende tijden. Het boek neemt de lezer mee naar het negentiende-eeuwse koloniale Cuba en het eenentwintigste-eeuwse Spanje. In de negentiende eeuw leidt Kaweka, een tot slaaf gemaakte Afrikaanse vrouw, een verschrikkelijk leven op een suikerrietplantage van de markies van Santodoma. Tot ze de kracht vindt haar lotgenoten te leiden in een levensgevaarlijke strijd voor vrijheid. In het huidige Spanje ontdekt Lita, werkzaam bij de familiebank van de Santodoma's, de oorsprong van hun fortuin en een geheim dat hen kan vernietigen. Sfeervol en meeslepend geschreven. Ildefonso Falcones (Barcelona, 1959) is een internationaal bekende Spaanse schrijver en advocaat. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789021038483 | 603 pagina's

Titel De vrouwen van de suikerrietplantage
Auteur Ildefonso Falcones
Secundaire auteur Joke Mayer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 603 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Esclava de la libertad. - Barcelona : Grijalbo, 2022
ISBN 9789021038483
PPN 438384318
Genre historische roman
Thematrefwoord Slavernij ; Cuba; 19e eeuw
Taal Nederlands