Eva Luna
Grote Letter Boek

Eva Luna ([2023])/ Isabel Allende, uit het Spaans vertaald door Giny Klatser

Een Zuid-Amerikaanse vrouw, die is geboren aan de zelfkant van de maatschappij, moet zich een weg zoeken in de jungle van de samenleving.

Recensie

Met haar eerste roman, 'Het huis met de geesten', werd de Chileense schrijfster Isabel Allende (1942) in korte tijd wereldberoemd. 'Eva Luna', is volgens dezelfde toverformule geschreven: een uitbundig, exotisch verhaal vol liefde, haat, dood, oorlog, paranormale verschijnselen en bizarre figuren, gesitueerd in een niet met name genoemd Zuid-Amerikaans land. De levensgeschiedenis van Eva Luna - de vertelster - en die van de uit Oostenrijk afkomstige Rol Carlé vormen het geraamte van een verhaal dat een dwarsdoorsnede wil geven van het hedendaagse Spaans-Amerika. Net als in 'Het huis met de geesten' geeft de auteur zowel een avontuurlijk beeld van het recente verleden als een hoopvol uitzicht op de toekomst. En ook in 'Eva Luna' krijgen liefde en politieke strijd een steeds belangrijker rol.

Specificaties

Nederlands | 9789046314753

Titel Eva Luna
Auteur Isabel Allende
Secundaire auteur Giny Klatser
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij XL, [2023]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Wereldbibliotheek, 1988. - (Wereldbibliotheek-reeks) - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: Eva Luna. - Barcelona : Plaza & Janés, 1987. - (Plaza & Janés literaria)
ISBN 9789046314753
PPN 439500680
Thematrefwoord Jeugdervaringen ; Vrouwenleven ; Chili
Taal Nederlands