Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De assistente van de chirurg
Grote Letter Boek

De assistente van de chirurg historische roman ([2023])/ Audrey Blake, vertaling [uit het Engels]: Marijne Thomas

Londen, 1845. Een jonge vrouw groeit op als wees bij een chirurg en ontwikkelt zich tot een onmisbare assistente. Het is verboden om als vrouw geneeskunde te beoefenen en hun geheim wordt op de proef gesteld wanneer zij een belangrijke medische ontdekking doet.

Recensie

Een historische roman het geheim van een jonge vrouw in tijden van genderongelijkheid. Het verhaal speelt zich af in het Londen van 1845. Nora Beady verliest haar familie aan cholera en groeit op bij de excentrieke chirurg Horace Croft. Ze leert hechtingen zetten, anatomische tekeningen maken en ontwikkelt zich tot een onmisbare assistente. Dit moet echter geheim blijven, want het beoefenen van geneeskunde is ten strengste verboden voor vrouwen. Een belangrijke medische ontdekking stelt Nora voor een dilemma: onzichtbaar blijven en haar mannelijke collega's de eer laten opstrijken of in het licht treden, met alle gevolgen van dien. In prettige, vriendelijke stijl geschreven. Audrey Blake is het pseudoniem van Jaima Fixsen en Regina Sirois, twee schrijfsters die elkaar ontmoetten als finalisten van een schrijfwedstrijd en besloten hun krachten te bundelen. Dit boek is deel 1 van de serie: 'Nora Beady'.

Specificaties

Nederlands | 9789029736039

Titel De assistente van de chirurg : historische roman
Auteur Audrey Blake
Secundaire auteur Marijne Thomas
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Zoetermeer : VBK GLB, [2023]
Overige gegevens ... pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2023. - (Nora Beady ; 1) - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The girl is his shadow. - Sourcebooks Landmark, (c)2021
ISBN 9789029736039
PPN 439500095
Genre historische roman - feministische verhalen
Thematrefwoord Vrouwelijke artsen ; Londen; 19e eeuw ; Feminisme
Taal Nederlands