De ware geschiedenis van Dancing Buffalo en andere verhalen over de oorspronkelijke bewoners van de wereld
Boek

De ware geschiedenis van Dancing Buffalo en andere verhalen over de oorspronkelijke bewoners van de wereld ([2023])/ Arend van Dam, met illustraties van Oksana Drachkovska

Verhalen over de geschiedenis, cultuur en tradities van de oorspronkelijke bewoners van de wereld, van de Sami in het Noorden tot de Ainu in Japan. Verrijkt met de gesprekken die de schrijver voerde met Dancing Buffalo, de leider van de Stoney Nakoda in Canada. Met kleurrijke illustraties en foto's. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundel met informatieve en urgente verhalen over de geschiedenis, cultuur en tradities van de oorspronkelijke bewoners van de aarde. Arend van Dam neemt hij de lezer mee op een reis langs de oorspronkelijke bewoners van onze aarde, van de Sami in het hoge Noorden tot de Masai in Afrika en van de Yanomami in Venezuela tot de Ainu in Japan. Van Dam liet zich inspireren door een ontmoeting in 2000 met de jonge Stoney Nakoda-leider 'Dancing Buffalo'. In 2022 zochten de twee elkaar opnieuw op, en bespraken thema's zoals het toe-eigenen van tradities, kostscholen, roofkunst, klimaatverandering en het leven in twee culturen. Fictieve verhalen worden afgewisseld met gesprekken en inzichten in de besproken culturen en tradities. Soepel, beeldend en informatief geschreven. Met kleurrijke, schilderachtige illustraties en kleurenfoto's. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Arend van Dam (Maassluis, 1953) is een zeer bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. Hij won eerder o.m. de prestigieuze Zilveren Griffel.

Specificaties

Nederlands | 9789000369683 | 151 pagina's

Titel De ware geschiedenis van Dancing Buffalo en andere verhalen over de oorspronkelijke bewoners van de wereld
Auteur Arend van Dam
Secundaire auteur Oksana Drachkovska
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2023]
Overige gegevens 151 pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 25 cm
ISBN 9789000369683
PPN 437786730
Rubriekscode 954
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Volken; Verhalen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Volken