Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De tuin van mijn Baba
Boek

De tuin van mijn Baba (2023)/ Jordan Scott, Sydney Smith, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Een jongen brengt veel tijd door bij zijn bijzondere oma. Vroeger had oma heel lang weinig te eten. Samen verzorgen ze de moestuin en als het regent, zoeken ze regenwormen om de aarde gezond te houden. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een ontroerend prentenboek over de bijzondere band tussen een oma en haar kleinzoon. Een jongen brengt veel tijd door bij zijn oma, zijn baba. Hij helpt haar met het verzorgen van de moestuin en als het regent zoeken ze wormen die de tuinaarde gezond houden. Vroeger had oma heel lang weinig te eten, en ze vindt eten heel belangrijk: voordat ze iets opeet, geeft ze het eerst een kusje. Wanneer oma ziek wordt en haar huis en tuin moet achterlaten, kweekt de jongen tomatenplantjes voor haar op de vensterbank en zoekt hij regenwormen voor de aarde, zoals zijn oma hem heeft geleerd. In sfeervolle en zachte stijl geschreven. Met donkergekleurde, geschilderde illustraties in aardetinten. Vanaf ca. 4 jaar. Jordan Scott (1978) is een Canadees-Britse auteur. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Samen met illustrator Sydney Smith maakte hij eerder het internationaal bekroonde 'Ik praat als een rivier'.

Specificaties

Nederlands | 9789045129075

Titel De tuin van mijn Baba
Auteur Jordan Scott
Secundaire auteur Sydney Smith ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2023
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Tekst Jordan Scott, illustraties Sydney Smith - Vertaling van: My Baba's garden. - New York : Holiday House Publishing, Inc., (c)2023
ISBN 9789045129075
PPN 438475224
Thematrefwoord Grootmoeders ; Vriendschap ; Tuinen
Taal Nederlands