De zonnewende
Boek

De zonnewende het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets ([2023])/ Cilla & Rolf Börjlind, vertaling [uit het Zweeds] Corry van Bree

Op een dag duikt in een afgelegen Zweeds dorpje - waar slechts eens in de vijf jaar de zon schijnt - een man met onverwachte talenten op. Hij weet met zijn charmes al snel de bewoners van het dorp voor zich te winnen, maar wie is hij eigenlijk?

Aanwezigheid

Recensie

Een tragikomische Scandinavische roman over de komst van een vreemdeling in een Zweeds dorpje waar slechts eens in de vijf jaar de zon schijnt. Het jaar is 1960. Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp Skuggsidan (Schaduwkant). Hij draagt een schoenendoos onder zijn arm en beweert Georg Von Niets te heten. Georg blijkt onverwachte talenten te hebben, charmeert eenieder die hij ontmoet en laat ze hun diepste geheimen met hem delen. Maar wie is hij zelf eigenlijk? De zon bereikt bijna weer het dorp en het feest van de zonnewende nadert. Op het hoogtepunt van de festiviteiten zal de grote goochelaar Georg Von Niets zijn laatste, meest verbazingwekkende truc uitvoeren voor een verbijsterd publiek... Vlot en lichtvoetig geschreven. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Met een personagelijst en een kaart van het fictieve dorp. Cilla en Rolf Börjlindis zijn gevierde Zweedse scenarioschrijvers. Hun 'Rönning & Stilton'-thrillers verschijnen in dertig landen.

Specificaties

Nederlands | 9789400516335 | 400 pagina's

Titel De zonnewende : het wonderlijke verhaal van Georg Von Niets
Auteur Cilla Börjlind
Secundaire auteur Rolf Börjlind ; Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 400 pagina's - plattegrond - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Den häpnadsväckande historien om Georg Von Ingenting. - (c)2022
ISBN 9789400516335
PPN 438342771
Thematrefwoord Dorpsleven; Zweden
Taal Nederlands