Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Raveleijn
Boek

Raveleijn het bloed van de laatste draak (2023)/ Paul van Loon, illustraties Efteling, Chris Evenhuis ; naar een idee van de Efteling en Paul van Loon

Thomas leeft in Raveleijn, waar hij zal trouwen met Samira. Maar dan wordt Samira ernstig ziek. Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt. Er bestaat maar één middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een sprookjesachtig verhaal over een queeste. Thomas woont in de wereld van Raveleijn, waar hij zal trouwen met Samira. Wanneer Samira in haar wang wordt gepikt door een slechtvalk wordt ze ernstig ziek. Ze heeft een virus dat zich snel verspreidt door Raveleijn. Ook graaf Olaf raakt besmet. Er bestaat maar één middel tegen het virus: het bloed van een duizend jaar oude draak. Thomas moet De Vijf weer bij elkaar roepen. Samen moeten ze de Raveleijnsche Zee oversteken, op zoek naar het eiland waar de laatste draak leeft. Afwisselend spannend en lichtvoetig geschreven. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar. Paul van Loon (Geleen, 1955) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, acteur en zanger. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Raveleijn'*.

Specificaties

Nederlands | 9789025885311 | 277 pagina's

Titel Raveleijn : het bloed van de laatste draak
Uniforme titel Het bloed van de laatste draak
Auteur Paul van Loon
Instelling /Efteling, Kaatsheuvel
Secundaire auteur Chris Evenhuis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2023 - [Kaatsheuvel] : Efteling
Overige gegevens 277 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vervolg op: Raveleijn : de Bende van de Witte Veer
ISBN 9789025885311
PPN 43846253X
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Magie ; Zoektochten ; Ziek zijn
Taal Nederlands