De saga van de vallende ster
Boek

De saga van de vallende ster ([2023])/ Gary Northfield, vertaald uit het Engels door Edward van de Vendel

Leif de pechviking is vastberaden om een held te worden, net zoals zijn vader. Hij gaat op reis met een irritante eend, een onhandige papegaaiduiker en een stinkende muskusos om een stukje van een vallende ster te vinden, dat hem magische krachten zal geven. Met zwart-witillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een humoristisch jeugdverhaal over een jonge Viking die een held wil worden. Leif, een onhandige jongen, is vastbesloten is om een echte Vikingheld te worden, net als zijn vader. Ondanks zijn constante pech en gestruikel, gaat hij op reis samen met een eend, een papegaaiduiker en een muskusos naar het hart van ijsbeerland om een stukje van de ster te vinden, dat hem magische krachten zal geven. Onderweg ontmoet hij verschillende mythologische wezens die hij te slim af moet zijn. Grappig en meeslepend geschreven. Met speelse zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar. Gary Northfield (1969) is een bekende Britse stripauteur en jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leif de pechviking'.

Specificaties

Nederlands | 9789021043760 | 308 pagina's

Titel De saga van de vallende ster
Auteur Gary Northfield
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2023]
Overige gegevens 308 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Saga of the shooting star. - London : Walker Books Limited, (c)2023. - (Leif the unlucky viking)
ISBN 9789021043760
PPN 439092507
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Vikingen ; Helden ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leif, de pechviking
Boek

Leif, de pechviking (2023-...)

vol. 1
Uitgeleend
Gary Northfield