Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen
Boek

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen een praktisch handboek voor het basisonderwijs (juni 2023)/ Leony Coppens, Marthe Schneijderberg, Carina van Kregten, illustraties Sjeng Schupp

Combinatie van uitleg over de theorie en uitleg over hoe met gedragsproblemen als gevolg van traumatische ervaringen om te gaan in de praktijk aan de hand van herkenbare voorbeelden.

Aanwezigheid

Recensie

Een compleet herziene editie* van het didactische handboek over lesgeven aan getraumatiseerde kinderen in het basisonderwijs. Getraumatiseerde kinderen hebben vaak moeite met leren, met het reguleren van hun emoties en hun gedrag, en met vertrouwen in zichzelf en anderen. Het gedrag van deze kinderen is voor leerkrachten vaak moeilijk te begrijpen. Dat kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en frustratie. Dit boek biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en praktische handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. In deze volledig herziene versie nemen de ervaringen van onderwijsprofessionals en die van als kind getraumatiseerde (jong)volwassenen een belangrijke plaats in. Daarnaast is er aandacht voor de weg naar een schoolbreed traumasensitief onderwijsklimaat. 'Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen' is helder en inzichtelijk geschreven, en is geschikt voor onderwijsprofessionals in zowel het regulier als speciaal onderwijs. Met enkele ondersteunende illustraties in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789085601098 | 335 pagina's

Titel Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen : een praktisch handboek voor het basisonderwijs
Auteur Leony Coppens
Secundaire auteur Marthe Schneijderberg ; Carina van Kregten ; Sjeng Schupp
Type materiaal Boek
Editie Tiende, gecorrigeerde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij SWP, juni 2023
Overige gegevens 335 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2016 - Met literatuuropgave
ISBN 9789085601098
PPN 43909111X
Rubriekscode 474.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's; Kinderen; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Psychotrauma's